Heeft u als slachtoffer inspraak bij de invrijheidstelling?

Indien de dader niet voor de strafuitvoeringsrechtbank dient te verschijnen, zal U niet gehoord worden inzake de vrijlating van de dader. Wanneer de dader wel voor de strafuitvoeringsrechtbank dient te verschijnen, heeft U een hoorrecht : Het slachtoffer of de nabestaanden kunnen vragen om gehoord te worden tijdens de zitting van de SURB wanneer deze de zaak van de vraag tot VI van de dader behandelt. De slachtoffers kunnen vragen dat aan de dader bij zijn vrijlating bepaalde voorwaarden worden opgelegd zoals een contactverbod, een verbod om in de buurt van de slachtoffers te komen…


Veelgestelde vragen

© 2016 by Advocatenbureau Johan Platteau  BV i.o. / Johan Plateau / Creation & Design by JDC

    JAN VAN RIJSWIJCKLAAN 210 B 2020 ANTWERPEN  +32 3 238 32 38

    VLAANDEREN