top of page

Al meer dan 25 jaar is Johan Platteau als advocaat actief in het strafrecht. Met veel inzet en geestdrift verdedigt hij zijn cliënten, ongeacht of ze vervolgd worden voor de politierechtbank of het hof van assisen. Met zijn leeftijd van 49 jaar is hij een zeer vertrouwd gezicht in de Belgische rechtbanken. Hij pleit overal in België, zowel in het Nederlands als in het Frans.

 

Hij studeerde rechten in Gent en specialiseerde zich in het vennootschap- en faillissementsrecht. Uiteindelijk trok hij zich niets aan van zijn specialisatie en koos hij voor zijn liefde, het strafrecht : “Omdat ik me ongelofelijk in de mens interesseer. Ik probeer ze ook te begrijpen. En ik vind het mooier om mensen te verdedigen dan ze te laten vallen”, zegt Platteau daarover.

 

Hij pleitte meer dan 65 moordzaken en behaalde er in 12 de vrijspraak.

 

Vaak trad hij op in gemediatiseerde processen, zoals de moord op Karel Van Noppen, de ontvoering van Anthony De Clercq en de kasteelmoord.

 

Zijn collega ’s prijzen hem omdat hij een meester is in het overbrengen van gevoelens.

 

"Hij pleit uit zijn hart. Platteau verdedigt ook cliënten uit alle rangen: van hoog tot laag. Dus ook mensen die hem eigenlijk niet kunnen betalen. Desnoods betaalt hij de experts uit eigen zak. Het financiële telt voor Platteau niet, enkel het belang van zijn cliënt."

Platteau staat niet altijd aan de kant van de beschuldigden. Met evenveel inzet behartigt hij ook de belangen van slachtoffers of hun nabestaanden.

Over Johan Platteau

Expertises:

Strafrecht

Burgerlijke Partij

 

bottom of page