Persoonlijke aanwezigheid op een zitting

Indien u een advocaat heeft, moet u in principe niet aanwezig zijn op de zitting van de rechtbank. U kan zich laten vertegenwoordigen door uw advocaat. Indien u geen advocaat heeft, moet u wel te gaan - zo niet zal u bij verstek worden veroordeeld. Toch kan het zijn dat de rechtbank uw persoonlijke verschijning beveelt, waardoor u wel aanwezig zal moeten te zijn. Bovendien doet u er eigenlijk toch goed aan om persoonlijk aanwezig te zijn zodat de rechtbank kan zien met wie zij te maken heeft. Bovendien zal de rechtbank soms bepaalde vragen hebben die niet onmiddellijk door uw advocaat kunnen beantwoord worden.


Veelgestelde vragen

© 2016 by Advocatenbureau Johan Platteau  BV i.o. / Johan Plateau / Creation & Design by JDC

    JAN VAN RIJSWIJCKLAAN 210 B 2020 ANTWERPEN  +32 3 238 32 38

    VLAANDEREN