top of page

Advocaat Johan Platteau hekelt werkomstandigheden dossier kasteelmoord


Bewerkt door: Lore Vanaudenhove 22/03/13 - 13u39


In de zaak van de kasteelmoord speelt het enorme dossier ook de advocaten parten. Meester Johan Platteau begrijpt niet dat hij het dossier niet mag inscannen. Hij prijst wel de manier van werken van de nieuwe onderzoeksrechter Koen Wittouck.


Het lijvige dossier in de zaak van de kasteelmoord is ook voor de advocaten een zware dobber. "Er zijn nu weer vijf kartons met nieuwe stukken", vertelt meester Platteau. "Dat dossier groeit werkelijk exponentieel, maar is helemaal niet geïnventariseerd. We mogen hier in Brugge de stukken ook niet inscannen. Alleen overschrijven is toegelaten. Je kan niet serieus werken. Dat heeft ook invloed op het niveau van de verdediging en vooral op de waarheidsvinding." Nieuwe onderzoeksrechter

Ruim een maand geleden zorgde de advocaat van dokter Gyselbrecht nog voor ophef door onderzoeksrechter Gevaert te wraken. "Onderzoeksrechter Wittouck laat nu een frisse wind waaien. Hij gaat het onderzoek ook à décharge voeren. De advocaten mogen zelf aangeven welk bijkomend onderzoek ze nog willen. Maar als we het dossier niet helemaal kunnen lezen, weten we ook niet wat we moeten vragen." Komende dinsdag verschijnt André Gyselbrecht opnieuw voor de Brugse raadkamer. De huisdokter uit Ruiselede wordt door de speurders gezien als de mogelijke opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens.


Veelgestelde vragen
bottom of page